SM-hisu pitkämatka ja viesti 2008 Kiuruvesi

D16-sarjan Essi Lotvonen viimeisellä rastilla viestissä.

Hiihtosuunnistuksen SM-pitkämatkat ja -viestit kilpailtiin maaliskuun 15.-16. päivä Kiuruvedellä. Ylä-Savon Rastin isännöimissä kisoissa LaiVelta mukana oli useampi hisuttaja.

Lauantain kisa oli siis pitkä matka ja matkat sen mukaiset! Parhaimmasta kisamenestyksestä tällä(kin) kertaa vastasi Arja. Hän sijoittui D40-sarjassa sijalle 9. Arjan tytöistä nuorempi, Essi, sijoittui hienosti sijalle 11. sarjassa D16. Samassa sarjassa Kukkis hisutti hänkin hyvälle sijoitukselle 16. Myös Jaska jatkoi talven hyviä näyttöjään sarjassa H55. D18-sarjan Jenni sijoittui pummailuista huolimatta sijalle 24. ja velipoika Juho oli H16-sarjan 22.

Sunnuntaina vuorossa oli viestit. LaiVelta mukana oli kaksi joukkuetta, yksi D16-sarjassa ja toinen D17-20-sarjassa. Suunnitelmat muuttuivat sairasteluiden vuoksi ja joukkueet eivät näin ollen olleet alkuperäisen suunnitelman mukaiset. Matkaan lähti kuitenkin 6 erittäin kovaa nuorta hiihtosuunnistajaa...

D16-sarjassa Essi aloitti todella hyvin, tullen vaihtoon viidentenä, vain kaksi minuuttia Pohjankyrön Rastin aloittajan perässä. Matkaan lähti joukkueen kuopus, pian 13-vuotta täyttävä Sirpa. Sirpa löysi rastit vikkelästi ja toi kunnialla joukkueen viimeiseen vaihtoon sijoituksella 8. Ankkuriosuudelle suksi isosisko Salla. Salla piti saman sijoituksen ja näin ollen tytöille ripustettiin plaketit kaulaan.

Vanhemmat tyttölöiset Maami, Kukkis ja Jenni sijoittuivat D17-20-sarjassa sijalle 11. Aloittajana toimi Maami ja pummien jälkeen toi viestiä Kukkikselle sijalla 14. Kukkis tykitti loistavan suorituksen ja nosti joukkueen sijalle 12. Jenni toi joukkueen sijalla 11. maaliin. Viime vuoden plaketin uusiminen ei jäänyt kovin kauas... No, ensi vuonna sitten!