Kainuun Rastiviikko 2008

Vuoden 2008 Kainuun Rastiviikko juostaan 6.-11.7. Ukkohallan vaativissa maastoissa. Viikko alkoi sunnuntaina vesisateessa. Siitä huolimatta LaiVelaiset napsivat hyviä sijoituksia. Kymppisakkiin ensimmäisessä osakilpailussa ylsivät: D10 RR Sara 4., D16B Kaisa 3. ja Salla 4., D40A Arja 7., ja D20E Maami 7.

Maanantain keskimatkalla satoi jälleen ja ilma oli kolea. Toisen osakilpailun parhaasta menestyksestä vastasi juniorilupaus Aleksi voittaen ylivoimaisesti H13A-sarjan. Harmittava mahakipu esti Aleksia juoksemasta ensimmäisessä osakilpailussa, ja näin yhteistulosten voittomahdollisuus meni mönkään. Muut kymppisakkiin yltäneet: D16B Kaisa 7., D40 Arja 8. ja D20E Maami 10.

Kolmantena kilpailupäivänä, keskiviikkona, aurinkoa ei taaskaan näkynyt, mutta sadepisaroita tuli onneksi vain muutama. Pihkaniskat pääsivät tällä kertaa Ukkohallan laskettelurinteiden vaativaan maastoon, kun lähtöpaikalle sai jo kivuta 1,5km pelkkää pystyseinää laskettelurinnettä. Kisa oli fyysisesti todella raskas, mutta raskasta se oli myös henkisesti. Vaativat rinnerastit koituivat monen kohtaloksi. Keskiviikon parhaimmasta sijoituksesta ja suorituksesta LaiVelaisittain vastasi Kaisa, suunnistaen upeasti D16B-sarjan voittoon! Toiseksi tullut SiSen Iina Vilminko hävisi Kaisalle reilu puoli minuuttia. HYVÄ KAISA! Tämän lisäksi kymppisakkiin yllettiin jälleen kerran: D10RR Sara 7., Veteraanit Jaska ja Jouko olivat sijoilla 9. ja 7. sarjoissa H55AL ja H50B., ja D20E:n Maami 6. Tämän lisäksi Kukkis suunnisti itsensä vähillä pummeilla sijalle 13. sarjassa D16E. Ikävyyksiäkin päivään mahtui, Arja joutui jättämään keskiviikon kilpailun väliin mahataudin ja kuumeen vuoksi. Huonoa onnea mahtui myös Millan kilpailuun, kun hän joutui ensiapuhommiin metsässä, kun kisatoverilta lähti polvi pois paikoiltaan. Milla näytti hyvää esimerkkiä, miten täytyy toimia, jos toisella on hätä, vaikka sitten keskeyttäen oman kilpailun.

Kainuun Rastiviikon päätöskilpailu juostiin perjantaina 11.7. pitkälti samoissa maastoissa kun keskiviikon kilpailu. Eliittisarjojen takaa-ajolähtö toi entistä enemmän jännitystä kisaan. Viimeisen osakilpailun voittoon ylsi jälleen Aleksi H13A-sarjassa, mutta ei D16B:n yhteiskisan voittaja Kaisakaan paljon voitosta jäänyt (sekunnin). D16B-sarjassa Kaisan hienoa suoritusta tahditti Salla, tullen sijalle 3. perjantain kilpailussa. MAHTAVAA TYTÖT! Muut kymppisakissa olleet perjantain osakilpailussa: D10RR Sara 8., D50A Ansku 7., H50B Jouko 9., ja Maami D20E:n 8.

Yhteistuloksissa parhaasta sijoituksesta vastasi siis D16B-sarjan Kaisa. Hän voitti sarjan vajaan kahden minuutin erolla itänaapurimme Aleksandra Piqarevan. Samassa sarjassa Salla oli hienosti 8. Koko viikon tasaisesti suunnistanut Sara D10RR:ssa saavutti sijan 8. Ansku ja Jaska olivat hienosti molemmat sijoilla 11. omissa sarjoissaan, ja Jouko vei sijan 10. sarjassa H50B. Kukkis oli D16E:n yhteistulosten 15., ja Maami D20E:n 5.