Pohjantähtirastit

Vuoden 2008 Pohjantähti-rastit kilpailtiin toukokuun 24.-25. päivä Hangaskankaan maastossa, Oulun ja Kempeleen rajamaastoissa. Lauantain keskimatkan aluemestaruuskilpailu käytiin nopeakulkuisella kangasalueella, joten kilpailu vaati vauhtia ja taitavaa rastinottoa. Lauantain AM-kilpailun voittohin ylsivät D40-sarjan Arja, D20-sarjan Maami, D12TR:n Johanna. D10RR:ssä toiselle sijalle sijoittui Sara, mutta voitti silti AM-kultaa, koska voittaja oli Kajaanista. Näin myös D18-sarjan Jenni voitti AM-kisan ollen kuitenkin koko kisassa toinen. Hopeaa AM-kisoista kotiin veivät kuusi suunnistajaa: Jouko H50, H70-sarjan Pentti, H16-sarjan Juho, H13 Aleksi, D16-sarjan Kukkis ja D13-sarjan Sirpa. LaiVelaisten ainut pronssinen mitali meni Millalle D20-sarjassa.

Sunnuntaina oli vuorossa pitkät matkat. Pitempien ratojen alkumatkat taitettiin perinteisessä pohjoispohjalaisessa maastossa, mutta radan loppuosat kiemurtelivat jälleen nopealla kankaalla. Sunnuntaina LaiVelaisia oli vain rajottunut määrä mukana, sillä Oulun ympärijuoksu sattui päällekkäin. Siitä huolimatta hyviä suorituksia nähtiin, jälleen. Voittoihin suunnistivat taas D40-sarjan Arja ja D20-sarjan Maami sekä H70-sarjan Pentti, H16 Juho, H13 Aleksi ja D10RR:n Sara. Toiselle sijalle kirivät D16-sarjan Kukkis ja D13-sarjan Sirpa. Johanna oli D12TR:n kolmonen.

Yhteistulosten voittoon ylsivät: Arja, Maami, Pentti, Juho ja Sara. Kakkosiksi Aleksi, Kukkis ja Sirpa. Kolmanneksi Johanna.