AM-hisu, pitkämatka ja parisprintti 2008 Ii

Vaikka kevät tekee jo tuloaan, ja suunnistuskausi kolkuttelee aivan oven takana, siitä huolimatta Iisu järjesti hiihtosuunnistuksen AM-pitkän matkan ja parisprintin maaliskuun viimeisenä viikonloppuna 29.-30.3.2008.

Lauantain kisassa LaiVen hisuttajat pärjäsivät taas kerran todella hyvin. Kirkkaimmat mitalit kaulaansa tällä kertaa saivat D16-sarjan Kukkis (päivän ylivoimaisin voittaja!), D18-sarjan Jenni, D40-sarjan Arja, H70-sarjan Pentti ja H45-sarjan Kari. Hopean väriset lätkät jaettiin Rahkon miehille, H16-sarjan Juholle ja H55-sarjan Jaskalle. LaiVen värisuora oli valmis, kun Jouko saavutti pronssisijan sarjassa H50.

Sunnuntaina vuorossa oli erikoinen parisprintti. Aloittaja hiihti sileää 2-3km, riippuen sarjasta, ja sen jälkeen vuorotellen käytiin hisuttamassa. Viimeinen osuus oli taas sileää 2-3km. LaiVelaiset ovat tunnettuja siitä, että he ovat innolla mukana aina, kun jotain uutta ja mielenkiintoista tapahtuu. Näin ollen LaiVelta oli eniten joukkueita mukana sunnuntain parisprintissä.

D16-sarjassa nähtiin kaksoisvoitto, kun joukkue Essi-Kukkis vei voiton ja joukkue Salla-Sirpa saavutti toisen sijan. Naisten pääsarjassa voiton vei kovamaineinen Ounasvaaran Hiihtoseura, mutta Arja ja Milla näytti, mistä Lotvoset on tehty ja saavutti toisen sijan. D20-sarjassa blondi-brunette pari Jenni-Maami vei voiton. H16-sarjan joukkue Aleksi-Juho nappasi voiton. Toiseksi sijoittuneet H50-sarjan duetto Jouko-Jaska saivat taistella tosissaan H18-sarjan Pohjantähden joukkuetta vastaan, johon kuului Muhoksen kovimmat kollit Matti ja Mikko. Tällä kertaa nuoruus päihitti kokemuksen.