Suunta 2000:n kansalliset hisukisat 31.1.-1.2.2009

Suunta 2000:n kansalliset (ja samalla Lapin AM-kisat) hiihtosuunnistuskilpailut kisailtiin Keminmaan Kallinkankaalla Tammi-Helmikuun vaihteessa. LaiVelta mukana oli vain kourallinen hisuttajia, mutta menestystä tuli silti.

Lauantain keskimatkan kilpailussa tyttöjen puolella D20-sarjan Jenni ja D18-sarjan Kukkis voittivat sarjansa ja D14-sarjan Sirpa oli pronssilla. Miesten puolella Juho-poika voitti H16-sarjan ja H55-sarjan isä-Jaska nappasi kolmannen sijan.

Sunnuntaiaamu alkoi henkilökohtaisella sprintti-kilpailulla. Voittoihin ylsivät jälleen D18-sarjan Kukkis ja H16-sarjan Juho. Maami ja Jenni nappasivat kaksoisvoiton D20-sarjassa. Jaska oli jälleen kolmas H55-sarjassa.

Sunnuntaipäivä jatkui parisprinttiviesteillä. Jännittävä taisto käytiin D34-sarjassa, kunnes OH:n joukkue vei voiton Rovaniemelle ja LapVen siskokset hopeasijan Sodankylään. Kolmas sija matkasi LaiVen tytöille, Sirpalle ja Kukkikselle. D21-sarjan ainoat osallistujat olivat Maami ja Jenni, joten voittohan sieltä nasahti hyväksyttyjen suoritusten jälkeen.