Hisun SM-sprintti ja Lapin Lumirastit, Sodankylä 27.-29.3.2009

Maaliskuun viimeinen viikonloppu kilpailtiin hiihtosuunnistuksen Lapin Lumirastit ja SM-sprintti kaukana pohjoisessa, Sodankylässä. LaiVelta mukana näissä kisoissa oli isohko joukko hisuttajia. Sää suosi urheilijoita koko viikonlopun ajan: pikku pakkanen ja komea auringonpaiste rusketti kaikkien poskipäät :) Maasto oli vaativaa ja mäkistä, mutta lunta oli riittävästi!

Lumirastit alkoivat perjantai-iltapäivällä keskimatkan kilpailulla. D16-sarjassa Essi hisutteli hienosti toiselle sijalle, isosiskon Millan ollessa 4. D20-sarjassa. Tyttöjen äiti, Arja, oli D45-sarjan kolmas. Poikien puolella Juho suoriutui hyvin H16-sarjassa ollen 9.

Toisena kilpailupäivänä vuorossa olivat SM-sprintit. Aamu alkoi karsinnoilla H/D16-21 sarjoissa, muilla sarjoilla oli suoraan finaalit sitten iltapäivällä. LaiVen ainoan SM-mitalin pokkasi tällä(kin) kertaa Arja D45-sarjassa. Hän oli toinen, jääden kultamitalista ainoastaan 3 sekuntia! Vaikka muita mitaleita ei tullut, niin plakettisadetta riitti tyttöjen puolella: D16 Essi 9., D18 Kukkis 10., D20 Milla 4., Tiina 6., Maami 7. ja Jenni 9. Poikien puolella Juho jäi ainoastaan sekunnin plakettisijasta ollen hienosti 11.

Viimeisenä kilpailupäivänä sunnuntaina oli vuorossa pitkät matkat. Milla oli jälleen D20-sarjassa 4, Arja voitti D45-sarjan sekä H16-sarjassa Juho teki loistavan suorituksen ollen 6. todella kovatasoisessa joukossa. Yhteistuloksissa Arja oli toinen, Essi hienosti kolmas ja Milla neljäs. Tästä koko viikonlopun tuloksiin ja rastiväliaikoihin: http://www.kokkens.fi/kilpailut/2009/lumirastit/

D18-sarjan palkintojenjaossa Kukkis (SM-sprintti)