Kompassi-cup 10.8.2023

To 10.8.2023 järjestetään sekä Kompassi-cup että Oulurastit Muhoksen Tupussa. Tämän sivun ohjeet tarkoitettu Kompassi-cup:iin osallistuville. Oulurastiohjeet oulurastisivustolla.

 

TAPAHTUMAKUTSU

Pohjois-Pohjanmaan 2. Kompassi-cup, seuratason tapahtuma Muhoksen Tupussa 10.8.2023

Tervetuloa lasten ja nuorten matalan kynnyksen suunnistustapahtumaan!

Tämä Kompassi-cup toteutetaan seuratason tapahtumana. Tapahtumassa harjoitellaan kilpailunomaisesti SSL:n lähikilpailun sääntöjen sekä Suunnistuksen lajisääntöjen mukaisesti kilpailemista. Tapahtumaan osallistuminen ei vaadi kilpailulisenssiä. Ei cup-pisteytystä. Halutessaan voi ottaa Emit-ajanotolla ajan, mutta ilman aikaakin voi osallistua.

Lähtö: Lähdöt auki klo 17.15 - 18.45. Vapaat lähtöajat (1min lähtöväli).

Karttalinkki: https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?lang=fi&share=customMarker&n=7177343&e=454405&title=Oulurastit%20ja%20Kompassikuppi%2010.8.2023&desc=&zoom=10&layers=W3siaWQiOjIsIm9wYWNpdHkiOjEwMH1d-z

Opastus: Kylmälänkyläntieltä nro 8250 Lummelammentien risteyksestä, noin 8km valtatie 22:lta. 

Tienvarsipaikoitus.

Harjoituskilpailun sarjat

RR=rastireittirata: maastossa on yhtenäinen nauha, jonka varrella rastit ovat. Reitin varrella on oikaisumahdollisuuksia, joita saa käyttää hyväkseen. Puuttuvasta tai väärästä leimasta tulee 10 min aikasakko.

TR= tukireittirata: maastossa on sama nauha kuin RR-radalla, mutta rastit eivät sijaitse sen varrella, vaan läheisyydessä. Viitoitusta voi käyttää hyväkseen tai suunnistaa siitä välittämättä rastilta toiselle.

HUOM! Luethan ratakohtaiset ohjeet sivuston alareunasta.

Maasto: Pääsääntöisesti suppaista mäntykangasta, jossa näkyvyys ja kulkukelpoisuus on hyvä. Kultakompassilaiset pääsevät myös vaativan makkarajärvisen suppamaaston reunamille.

Ilmoittautuminen: mielellään etukäteen 8.8. klo 24 mennessä osoitteeseen sallinenmira83@gmail.com karttojen tulostuksen vuoksi. Ilmoittautuessa mainitse osallistujan nimi, sarja ja mahdollinen seura. 

Osanottomaksut: Oulurastien mukaan 3 €/lapsi (tai 14 €/perhe).  Osanottomaksut maksetaan tapahtumakeskuksessa infossa / kartanmyyntipisteessä. Laiven ja Pohjantähden suunnistajilta ei maksua.

Maksutavat: käteinen, Smartum- ja Tykysetelit sekä näiden mobiilimaksut, tili (tarkemmat ohjeet paikan päällä).

Leimaustapa: EMIT. Mahdollisuus lainata emit-kortteja järjestäjältä, jos ei löydy omaa.  Palauttamattomasta lainakortista peritään 50e maksu.

Omat karttamuovit.

Palkinnot: Kaikille osallistujille pieni palkinto.

TERVETULOA!

OHJEET: SARJAT, RADAT, KARTTA JA MAASTO


Kultakompassi

D14, H14 3.3 km 11 rastia
Kartta A5, 1:10000

Reitti kulkee pitkälti hyväkulkuisella kankaalla, jossa hyvä näkyvyys. Radan lopussa käydään Lummelammen vaativan suunnistusalueen reunamilla, jossa on muutamia vaativampia rastipisteitä, jotka vaativat rytminvaihtokykyä sekä tarkkaa rastinottoa. Lisäksi karttaan on piirretty kiellettyjä tiealueita, joilla suunnistaminen on ehdottamasti kielletty. Karttaan on piirretty ylimääräinen tienylityskohtaan vievä tukiviitoitus (siimari) oranssilla katkoviivalla. Rata kulkee lopussa risteävästi maalisuoran yli. Väistä maalisuoralla juoksevia.

Hopeakompassi

D12, H12 2.0 km 7 rastia
Kartta A5, 1:7500

D12TR, H12TR 2.0 km 7 rastia
Kartta A5, 1:7500

Helpot radat, jotka kulkevat pääsääntöisesti hyväkulkuisella kankaalla, jossa hyvä näkyvyys. Karttaan on piirretty kiellettyjä tiealueita, joilla suunnistaminen on ehdottamasti kielletty. Radalla on yksi tien ylitys kielletyksi merkittyjen tiealueiden välistä. TR-radalla tien ylitys siimarin osoittamasta paikasta. Suoralla radalla turvalliseen tienylityskohtaan vie tukiviitoitus (siimari), joka on merkitty karttaan oranssilla katkoviivalla.

Pronssikompassi


D10RR, H10RR 1,8 km / 2,5 km 6 rastia
Kartta A5, 1:7500

Erittäin helpot radat, jotka kulkevat pääsääntöisesti hyväkulkuisella kankaalla, jossa hyvä näkyvyys. Karttaan on piirretty kiellettyjä tiealueita, joilla suunnistaminen on ehdottamasti kielletty. Radalla on yksi tien ylitys kielletyksi merkittyjen tiealueiden välistä. Tien ylitys siimarin osoittamasta paikasta.

Oulurasti-radat

Tapahtuma järjestetään yhtäaikaa Oulurastien kanssa, joiden puitteissa tarjolla A-D-radat. Kompassikuppiin osallistujat voivat halutessaan käydä useita ratoja samalla maksulla. 
 

Kompassi-tapahtumat ovat Suomen Suunnistusliiton alle 14-vuotiaiden lasten ja nuorten matalan kynnyksen suunnistustapahtumatuote. Lisätietoa:

Kompassi-tapahtumat | (suunnistusliitto.fi)