PM-maastot Kestilässä

Laiven juoksijat menestyivät erinomaisesti Pohjois-Pohjanmaan piirinmestaruusmaastojuoksukilpailuissa, jotka pidettiin Kestilässä 8.5.2010. Vaikka osa laivelaisista olikin suunnistamassa, niin 5 juoksijan saaliina oli 4 PM-mitalia. P9-sarjassa ensimmäisiin virallisiin PM-kisoihin osallistunut Veeti Latvalehto otti pronssia 1 km:n matkalla. T9-sarjan Heini Niva voitti oman sarjansa. Kultaa otti myös P15-sarjan Jaakko Heikkinen. Laivelaisittain kovin kamppailu käytiin jäsenten välisenä veteraanisarjoissa Timo Pudaksen (M40) ja Taisto Latvalehdon (M45) välillä. Timo Pudas sijoittui omassa sarjassaan toiseksi voittaen Taistoa vain sekunnilla. Taiston sijoitus omassa sarjassaan oli viides. Juoksun alkupuolella Timppa oli selvästi Taistoa edellä, mutta 3 km:n kohtaa lähestyttäessä Taisto otti eron kiinni, ja Taiston johtaessa saavuttiin myös maalialueelle. Timpan kova loppukiri toi lopulta voiton seurakaverista.

Muhoslaisten menestystä täydensivät Laivesta yleisurheilupuolella Kuivasjärven Auraan ja Oulun Pyrintöön siirtyneet tytöt: T12-sarjan voiton nappasi Sara Niva (OulPy). Hopealle juoksivat Laura Heikkinen (KuivAu) T10-sarjassa, Jenni Marjomaa (OulPy) T11-sarjassa sekä Iina Heikkinen (KuivAu) T13-sarjassa.