Ratamestarin terveiset

Tässä ratamestarin terveiset kilpailijoille!

Pian päästään suunnistamaan Korkalanvaaran vaihteleviin ja vauhdikkaisiin maastoihin. Alue koostuu muutamasta selkeästä mäntykankaasta, joiden välillä on tiheitä suoalueita ja peltoaukeoita. Paikoin metsäalueet ovat tiheitä ja epätasaisia, mutta alueen metsiä on viime vuosina harvennettu monesta paikkaa, joten näkyvyys on pääasiassa hyvä. Urastoa onkin suurimmaksi osaksi ajettu metsäkoneen tekemiin vanhoihin uriin. Maastossa korkeuseroa on kohtuullisesti, alimman ja korkeimman kohdan ero on n. 25 m.  Alueen 5 km pitkä kilpahiihtoladut antavat hyvän pohjan sprinttisuunnistuksen järjestämiselle. Rasteja on levitetty alueelle runsaasti.

Uria on päästy ajamaan suunnitelmien mukaan useamman kerran ja luntakin on tullut alueelle tasaiseen tahtiin, joten todennäköisesti päästään nauttimaan kaikki hyvälumisilla ja kuntoisilla urilla. 

Radoilla on runsaasti rasteja. Radat on pyritty rakentamaan niin että jokaiselle radalle sisältyy vauhdikasta suunnistusta hiihtobaanoilla, tarkkaa kartanlukua vaativia osioita, sekä reitinvalinta mahdollisuuksia. Väliin on myös pitänyt tehdä selkeitä siirtymäpätkiä, jolloin pääsee revittelemään kunnolla omalla maksimihiihtovauhdilla. Joissain reitinvalinnoissa se lyhyin reitti ei ole aina välttämättä nopein...

Ratasuunnittelussa on pyritty ottamaan huomioon, ettei kovavauhtisimmissa laskuissa tulisi vastakkaista tai risteävää liikennettä. Olkaa silti tarkkaavaisia risteävien urien kohdilla, jotta kolareilta vältyttäisiin. 

Tämä kisa on allekirjoittaneelle ensimmäinen koitos ratamestarina, joten kilpailun aikana otan miellellään vastaan kaikenlaista palautetta. Tiedä vaikka jatkossa pääsisi suunnittelemaan kisoja uudestaan.

 

Ratamestari, 

Miika Lotvonen