Jutut 10-11

Hiihto / suunnistusleiri Iso-Syötteellä 16-18.7.2010

Leiri saatiin sunnuntaina onnellisesti päätökseen, ja kaikki osallistujat olivat väsyneitä mutta silti hyvin onnellisia rankan leiriviikonlopun jälkeen. Parhaimmillaan harjoitusta tuli 9 tunnin verran, ei ihme että porukka torkahteli takapenkille paluu matkalla.

Perjantai alkoi mukavasti rennolla suunnistusharjoituksella Pytkynharjun maastossa, jossa korkeuskäyrää ja notkoja riitti. Mikko suunnitteli rastipisteet jotka kukin kävi etsimässä niin monta kuin kerkesi. Illalla käytiin uimassa, todettiin että uusi tekojärvi oli suht uimakelpoinen, vaikka uimarannalle ei mennyt edes tietä. Uintireissulla tapahtui kuitenkin leirin ensimmäinen onnettomuus, kun Essi onnistui jättämään sormensa auton oven väliin, onneksi vain keskisormi vähän turposi eikä tullut murtumia, ensiaputaitoinen hoitsuopiskelija hoiti sormen kuntoon saman illan aikana.

Lauantai alkoi reippaalla aamulenkillä, josta sitten aamupalan jälkeen lähdettiin valloittamaan Iso-Syötteen huippu VK-vauhdilla, tytöt neljä kertaa ja pojat viisi kertaa. Kovimmista hapoista vastasi Mikko, joka osoitti omaavansa mahtavat maitohaponsietokyvyn testerin näyttäessä 14,1 millimoolin lukemia. Kaikki kuitenkin jaksoivat vetää treenin hyvin loppuun asti, monilla jalat tuntuivat olevan jo hiukan raskaat reenin jälkeen, ei ihme jos porukan vanhin ja "kokeneinkin" tunsi olevansa puhki. Osa porukkaa kävi uimassa ja muut Millan johdolla jäivät valmistamaan lounaaksi kinkkukiusausta. Lounaan jälkeen maittoi pienet päiväunet.

Iltapäivällä käytiin rullahiihtäen Pikku-Syötteen juurella tekemässä tasatyöntö vetoja, jossa otettiin toisten yläkropanvoimista mittaa. Paikalliset poliisivoimatkin kävivät ihastelemassa Muhoslaisten nuorten rullahiihtotreenejä. Aleksilla käsivoimat osoittautuivat välineistön kestävyyttä suuremmaksi, sillä hän onnistui irroittamaan molemmista sommistaan piikit, loppu lenkin hän tulikin sauvoittaluistellen. Mikko ja Kuusamon vahvistus, Elina, kävivät samaan aikaan tutustumassa paremmin Pytkynharjun maastoon, ja matkalla takaisin majalle he saivat nähdä poron, ehkä hiukan liiankin lähietäisyydeltä. Nyt hiukan suurempi porukka kävi jälleen räpiköimässä tekolammessa, jossa Juho osoittautui melkoiseksi vesipedoksi. Päivälliseksi Samuli ja Mikko valmisti makaroonia jauhelihakastikkeella, sekä loput makaronilaatikot hävitettiin samalla.

Illalla pelattiin spektaakkelimaisen tiukka jalkapallopeli, joka päättyi lopulta tasapeliin. Peli pelattiin Valkoisten (Miika, Aleksi, Juho, Essi & Elina) ja Sinisten (Mikko, Jaakko, Samuli, Kukkis & Milla) välillä. Komeita maaleja, ennennäkemättömiä taktiikoita ja hienoja harhautuksia nähtiin roppakaupalla. Pelin jälkeen joukkueet söivät sulassa sovussa mustikoita metsiköstä, eiklä parhaista mättäistä  tarvinnut taistella koska marjoja oli paljon. Illan päätteeksi lämmitettiin sauna ja synttärisankareiden kunniaksi syötiin kolme jäätelöpakettia.  

Sunnuntaina aamureippailun aikana huomasi viimeistään että edellisen päivän treeni oli ollut tehokas. Jalka ei oikein meinannu nousta kenelläkään edellisen päivän malliin. Osa porukasta heräsi kunnolla vasta aamupalan jälkeen. Milla laittoi jälleen maittavan aamupalan. Seuraavaksi lähdettiin rullahiihtämään tunniksi, josta sitten lennosta kamat vaihtaen lähdettiin vaeltamaan Iso-Syötteen ja Romevaaran maastoon hyviä rastipisteitä etsimään. Maisemat vaihtelivat kilpalatu urista avosoihin ja pikkutarkkoihin kallio ja kivikko alueiisiin. Välillä kerettiin myös ihailla komeita maisemia, joita syötteen lähiympäristö tarjosi LaiVen nuorille. Jaakon oli kuitenkin lähdettävä hiukan aikaisemin takaisin majalle jotta ehtisi valmistautumaan kisoihin, sillä hänellä oli edessään vielä 2000m kisa Pudasjärven nuorisokansallisissa. Lenkin lopuksi syötiin perunoita lihapullakastikkeella ja pakattiin kamat ja siivottiin mökki ja lähdettiin ajelemaan kohti Muhosta.

Suurin kiitos Millalle, joka valmisti suurimman osan ruuista ja huolehti keittiön siisteydestä. Kiitokset myös apureina keittössä eniten pyörineille Aleksille, Kukkikselle, Mikolle ja Samulille. Kiitokset myös Juholle ja Elinalle hyvien ja tasokkaiden pe**een ja turseen pelien järjestämisestä, Essille hyvistä letkautuksista ja muitten huolehtimisesta sekä Jaakolle yleensäkin innostavasta läsnäolostaan.

Syksyllä ollaan mahdollisesti tulossa uudestaan Syötteelle, sitä osa porukasta jo toivoikin.

Iso-Syöte vaikenee, mutta vain hetkeksi...

Iloinen porukka Romevaaran kallioilla
Rullahiihtämässä Pikku-Syötteellä
Tarkkaa sijaintia etsitään Iso-Syötteen päältä