Tuloksia 2012-2013

Aleksi Karppiselle SM-kultaa hiihtosuunnistuksessa

Viime viikonloppuna ratkottiin Alajärven Lehtimäellä hiihtosuunnistuksen suomenmestaruudet keskimatkoilla. Laitasaaren Vedon Aleksi Karppinen kirkasti pitkän matkan hopeamitalinsa nyt vuorostaan kultaiseen. H18
sarjassa kaikkiaan 31 poikaa tavoitteli kirkkainta mitalia, mutta Aleksi ei jättänyt jossitteluille sijaa viedessään voiton melkein kahden minuutin erolla seuraavaan. Aleksille kisakokemusta onkin kertynyt tänä talvena kovassa seurassa. Latviassa pidetyissä nuorten MM-kisoissa Aleksin paras sijoitus alle 20v sarjassa oli keskimatkojen 7. sija. Alajärven SM-kisoissa palkinnoille ylsi myös Essi Lotvonen D20 sarjassa kuudennella sijalla sekä veteraaneissa D45 sarjassa Arja Lotvonen oli sijalla 5. Myös Vaalasta löytyy hiihtosuunnistusmestari tältä talvelta. Vaalan Karhun Taisto Kemppainen voitti sprinttimatkan Suomen mestaruuden H60 sarjassa pari viikkoa aikaisemmin Joensuun Pärnävaarassa. Samassa kisassa LaiVen Essi Lotvonen saavutti kauden tähän asti parhaan sijoituksenna ollen neljäs. Aleksilla sprintit jäivät sairastelun vuoksi väliin. Pääsiäisenä mitalijahti vielä jatkuu, kun erikoispitkien matkojen SM-mestaruuksista kisataan Lapin lumirasteilla Alatorniolla.

SM- mitaleita ja MM-edustus hiihtosuunnistuksessa Karppiselle

Viime viikonloppuna kilpailtiin Jämillä hiihtosuunnistuksen Suomen mestaruuksista pitkillä matkoilla ja viesteissä.
Laitasaaren Vetoa edustava Muhoslainen Aleksi Karppinen saavutti hopeaa lauantain henkilökohtaisessa kisassa M18-sarjassa. Aleksi opiskelee tällä hetkellä Hankasalmen suunnistuslukiossa ja on noussut yhdeksi lupaavimmista nuorista hiihtosuunnistajista Suomessa.

Alkutalven katsastukisat ovat sujuneet Muhoslaiselta myös loistavasti ja näin ollen paikka alle 20-vuotiaiden
MM-joukkueeseen varmistui. Aikuisten EM- ja nuorten MM- kisat pidetään 12-17.2 Latviassa.
Sunnuntain SM-viesteissä Aleksi pääsi toistamiseen pokkaamaan mitalin kun M18-sarjassa Laitasaaren Vedon farmijoukkue taisteli itsensä pronssille. Aleksin joukkueessa suunnisti lisäksi henklökohtaislla matkoilla Oulaisten
Huimaa edustavat Matti Linna ja Aleksi Huuha. Nuorissa pienet seurat ovat saaneet vielä tänä talvena muodostaa
farmisopimuksia viestien osalta ja se mahdollisti joukkueen osallistumisen.

Viikonlopun SM kisoihin osallistui Laivesta kaikkiaan kuusi suunnistajaa ja palkintosijoille ylsi Aleksin lisäksi Essi Lotvonen, joka suunnisti N20-sarjassa sijalle 10.

Muut laivelaisten sijoitukset

Henk.koht. kisassa miesten pääsarjassa Samuli Huusko 31. ja naisten pääsarjassa Milla Lotvonen 32.
Veteraanisarjoissa D45 sarjassa Arja Lotvonen 7. ja Jouko Karppinen 26.
SM-viestissä 18v. poikien lisäksi oli joukkue naisten pääsarjassa Essi, Milla ja Arja Lotvonen sij. 11.